onsdag 29 december 2010

Bastubad...

Vi badade bastu på juldagen. Ganska länge. Och så började vi prata om snödrivan... Och sen började vi trigga varandra. Och jag vet ju att jag älskade sånt när jag var ung, men jag har ju blivit en mes. Och jag har accepterat det. Men nånting hände, och till slut låg jag ute i en snödriva med snö långt över huvet på alla sidor.
Jag skulle ju så klart ha tagit kort på mitt kroppsavtryck, men det hade snöat igen dagen efter.
Och Lena och jag fick en himla fart att springa ut i drivan när Ola gick in för att hämta kamera. Vi räddades av att det var slut på batteri. =)

måndag 27 december 2010

När juldagsmorgon glimmar....

På juldagens morgon lufsade Håkan och jag iväg till julottan. Då var det kolmörkt. När vi kom hem fick vi te och bullar av mamma, och när några timmar hade gått såg det ut så här genom fönstret. Det är faktiskt mysigt att fira jul på landet.

söndag 26 december 2010

Ja, det är sant...

Kylan har äntligen släppt. Kom hem från julfirandet idag, och det har snöat nästan hela vägen, men i Ragunda ungefär slutade det. Här har kommit kanske en cm sedan vi åkte på julaftons morgon. Med -7 grader ute var det riktigt nice att skotta bort den.
Kisse grälade först lite på oss när vi kom hem, men sen ville han kramas och berätta att hans kattvakt inte hade klappat honom nånting. Jag tror han ljög.
Det finns bara en nackdel med julmat, och det är att man måste äta den så länge. Första julbordet är underbart, julafton är ju som ändå julafton, men sen måste man ju hålla på i flera dagar till. Det är därför man bara gör den en gång om året.

onsdag 22 december 2010

Fortfarande kallt...

Ungefär så här känns det varje dag när man kliver utanför dörren. Ola hade -31 när han körde genom Forsmo idag. Fy tusan!
Den här bilden är dock inte från vår ytterdörr, utan från Ristafallet i februari.

För att berätta om något helt annat gjorde jag min debut i talarstolen på fullmäktige i måndags.  I den långa, och bitvis hetsiga, debatten om Hotell Hallstaberget. Jag sa att i den bästa av världar hade kommunen inte behövt köpa ett hotell, och att ryggmärgsreflexen är att säga nej, men vad är alternativet.
Beslutet blev att köpa, men det var nog inte min förtjänst.

Slutspurten inför julen pågår. Vi är så gott som klara, och lagom laddade.

söndag 19 december 2010

Sill, sill, sill...

Nu skall jag lägga in sill. Det är nästan det bästa med hela julen, dels för att det är så gott, men också för att jag känner mig så duktig och huslig. Urkvinnan i mig vaknar när köket fylls med doften av ättikslag. I år skall jag även göra senapssill. Har inte gjort det innan, så det blir spännande.
Kommer ihåg när jag var liten, jag goffade i mig så mycket sill på jullunchen, så jag orkade inte äta nånting annat, och sen fick jag gå och lägga mig och vila medan resten av familjen åt upp resten av julmaten. Sill, Jansson och revbenen är det viktigaste på julbordet, allt annat skulle jag kunna vara utan.

torsdag 16 december 2010

Mer om vintern...

Min blogg skall inte bara handla om hur man överlever vintern, så bara en sak till...
Idag har det snöat massor, och för första gången på flera veckor är det såpass okallt att man har kunnat vara ute, så jag har skottat. Det var skönt att kunna vara ute, även om skotta är sådär.

Igår hade jag KUF-nämnden, och Albin och jag började prata om film, så här kommer mina bästa tips på politiska filmer:
Milk, men ladda upp med näsdukar, man grinar kopiöst.
Swing vote, låt inte att Kevin Kostner spelar huvudrollen avskräcka. Det är riktigt bra.
In the loop, se den med text, annars har man inte en chans. Väldigt snabb och rolig dialog.

onsdag 15 december 2010

Kungen av handfatet

Kisse träffas oftast i badrummet. Ibland ligger han och spinner åt duschdraperiet, och ibland vill han dricka ur kranen. Badrummet är hans, men vi får låna det.  Det är ju snällt.

måndag 13 december 2010

Lycka är...

... när man kommer hem efter en lång dag på jobbet, och huset luktar av tacos och brasa. Mycket mer kan man inte begära av livet.
Imorgon är sista dagen för att jobba kväll. Skönt. Björn har dock gjort kvällarna lite roligare, med sin delvis knäppa humor.
Det är fortfarande snorkallt, vägrar att gå ut, och det gör även katten. Han är inne och bråkar och är rastlös. Mest ligger han på badrumsgolvet och leker med duschdraperiet. Vi väntar båda på bättre väder.

söndag 12 december 2010

Nu startar jag min blogg...

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva i den än, men jag har tänkt på det så länge så det är dags. Den utlösande faktorn var att jag såg en så rolig skylt i fredags, men jag tog tyvärr inte kort på den. Det stod i alla fall

Nedsatt pris
utvalda
barn 
klänningar
skjortor
Jag skrattade så tänderna blottades och nästan frös sönder, men det var det värt. Man vill ju gärna veta hur de valde ut barnen, eller om det är några fula barn som blev kvar i somras, och reas ut nu...
De tvar väl det jag hade att skriva om just nu. Resten av dagen ska jag baka och fixa lite.