onsdag 10 augusti 2011

Det där med högerextremism...

Ja, det tog ett tag, men jag har kommit på vad det var jag har tänkt på i alla fall.
Jo, det där med högerextremism, det är inget bra begrepp. Efter förra valet så läste jag på många bloggar och en del kommentarer på facebook vänstermänniskor som verkade tro att vanliga högermänniskor tyckte att det var bra att Sd kom in i riksdagen. Men de flesta högermänniskor jag känner i alla fall, kunde knappt glädjas åt valsegern för man var så olycklig över detta.
Likadant nu med händelserna i Norge, att kalla Anders Behring Breivik för högerextrem ger ju intryck att vi "vanliga" högermänniskor, om man nu räknar sig dit, på något sätt sympatiserar med det han gjorde. Och det kan jag säga att vi inte gör.
På fullmäktige här i Sollefteå kritiserar alla Sds dumheter med samma glöd, från M, Fp, C, S, Mp V och VISKB. Därför blir jag så sur när "högerextrema" åsikter smetas ut över alla som inte är vänstervridna. Som jag ser det så står de helt utanför den traditionella höger-vänsterskalan. Och om man kollar på nazister så hette de väl från början national-socialister. Så enligt dem själva var de ju snarare vänster än höger, så vitt jag kan förstå.
Ja, det gör mig upprörd i alla fall, det känns som att man smetas ner med nått som man inte vill ha på sig, Jag skulle vilja att man kallade dem något annat. Hur svårt kan det vara?
Ja, det var bara det.
Tjing!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar