måndag 24 januari 2011

Så sjukt trendig...

Senaste veckan har jag funderat mycket på det där med päls. Är det rätt eller fel att ha en? Om man köper en gammal, är det mindre fel än en ny? Man har ju skinnskor och handväska, vad är det för skillnad?
Till slut bestämde jag mig för att det är ok att ha mormors gamla päls, eller en man köper begagnad. I lördags var jag till och med och kollade på en på loppis. Hade inga kontanter, vilket ju är ett kardinalfel om man går in på en loppis, jag vet, så det blev inget köp.
Och så i söndags läste jag den här artikeln i DN.
http://www.dn.se/livsstil/trend/allt-fler-bar-vintage-pals
Kände att jag inte följer trenden, jag leder den. =)

söndag 23 januari 2011

Livets vatten

Nej, jag har inte gått med i nån skum religiös grupp. Men det är en vattenläcka på gatan ovanför vår, så vattnet är avstängt, och har varit det sen sextiden igår kväll.
Igår kväll var vi, tack och lov, hemma hos vänner och åt middag. Vi ville aldrig gå hem, för vi visste ju att vi hade tomma kranar som väntade.
Idag borde vi ha tvättat lite, städat och torkat golv, färga håret och baka. Men det går ju inte att göra nånting. Snacka om att inte sakna kon förrän båset är tomt... Hela livet är ju uppbyggt på att man har vatten.
När vi kom hem igår kväll hade vi fått en 20-litersdunk med vatten på bron från de snälla kommungubbarna, men man vet ju inte hur länge den ska räcka, så man vågar ju inte riktigt sätta igång och diska eller nått. Då kanske man står där utan vatten att borsta tänderna i.
Mina tankar går också till dig, Pernilla, som har för mycket vatten. Lagom är alltid bäst. 

torsdag 20 januari 2011

Mad men...

Äntligen, äntligen kom min Mad Men-box, första säsongen. Har ju kollat lite på det innan, men nu är det dags att verkligen gå in i den världen. Det spelar nästan ingen roll om handlingen är bra eller inte, det är en så sjukt snygg serie.

tisdag 18 januari 2011

En till blogg...

Jag kom på nått bra idag(!) Jag ska ju på road show med jobbet nästa vecka. Per åkte redan idag. Borde vi inte ha en blogg? kom jag på. Jo, det borde vi, tyckte ansvarig chef. Och nu ska vi ha en blogg. Det kommer en länk till den sen. =)

fredag 14 januari 2011

Hej, alla mina tre läsare!

Vilken myskväll! Lammytterfilé med rödvinssås och ugnsrostad potatis och ett glas rött eller två.
Nu, Johnossi på TV. Jag är ju ingen vän av rock, men de är sjukt bra, och jag återupplever en rolig kväll med Ola, Eli och Christer i somras. Sen ska vi titta på romkom och få besök av vännerna Ben & Jerry.

torsdag 13 januari 2011

Roliga saker på jobbet

Idag känns som en bra dag. Det händer roliga saker på jobbet. Dels med folk, idag  började jag fnissa ganska tidigt på morgonen och så har det fortsatt, och att jag kanske har lite nya uppgifter på gång.
Jag tycker faktiskt att jag är värd det om jag får nya uppgiften, men det är ändå kul att bli tillfrågad. Ser även fram emot min jobbresa sjukt mycket. Mest mot hotellfrukost.
Jag ska äta ananas till frukost varje dag.

onsdag 12 januari 2011

Bloggen en månad!

Idag fyller bloggen en månad, och jag har dessutom fått min andra följare. Så coolt.
Igår lämnade jag in en lista med alla politiska möten under terminen till min chef, så de kan schemalägga tjänstledigt. Det blev en hel del.
Och så i morse fick jag lämna in ett till.Jag gillar det.

måndag 10 januari 2011

Drömmen om en hund...

Jag såg en blogg idag av en kille som skriver om sina drömmar. Ganska kul idé...
Så nu ska jag skriva om en dröm jag hade i helgen.
Jag drömde att vi fått vår valp, och så hade vi med den till ett stall. Den blev jätterädd för hästen och kröp in under min jacka. Sedan när vi satt i bilen och den vågade sig fram sa jag:
Blev du så rädd för hästen?
Ja, jag överreagerade nog lite, svarade valpis.
Smart hund, den var ju bara några månader. =)

onsdag 5 januari 2011

Hur en riktig kvinna ska vara...

Idag brann det lite i mitt feministiska hjärta. Eller kanske gick det en säkring i huvet, jag vet inte riktigt vilket...
I alla fall satt jag och tittade på Leilas Home delivery. Hon lagade mat med Erik och Mackan. De var roliga och grabbiga och lite stojiga, medan Leilas uppgift var att vara den ordentliga, duktiga, som säger åt dem att inte äta upp chokladsåsen och uppföra sig ordentligt. Samtidigt fnissar hon förtjust över killarnas tokeri.
Men vad fasen, har vi inte kommit längre? Kan inte tjejer få vara roliga? Måste det vara tjejers uppgift att hålla reda på odågor till pojkar?
Jag vet, så här är det alltid. Men det blev så sjukt tydligt så nånting kokade över i mig. Det gjorde det däremot inte hos Leila, för hon är så duktig så det skulle aldrig koka över för henne.  


Maten såg god ut i alla fall.

lördag 1 januari 2011

Happy new year....

Vi firade nyårsafton lugnt och stilla hemma hos storfiskaren Patrik. Han hade fångat hälleflundra i somras, som vi festade loss på.
Idag har vi inte gjort många knyck, men det är väl så det skall vara på nyårsdagen. Åt brunch hos grannfrun, och sen har vi bara softat.