torsdag 21 april 2011

Glad påsk!

Japp, så blir det påsk, så man är ledig några dagar och dessutom värmebölja. Vad händer? Tidernas förkylning. Jag försökte verkligen vara stark och kämpa emot, men till sist gick det inte längre. Vi skulle ju åka till mamma och pappa och klappa den dräktiga hunden. Mamma har nog hoppats på att hon ska valpa medan vi är där, men det är ju ganska mycket för tidigt, hon ska ju inte valpa förrän den 2a maj.
Nåväl, vi siktar på att åka dit på påskafton och ta en lammstek med oss.
Tjing!

fredag 8 april 2011

Dementi...

Ola dementerar bestämt att det var han som sa att jag är feminist.
- Det här är min fru, hon är feminist, låter ju inte som något han skulle säga. Ja, ja, det var väl nån annan då...
Jo, den där andra saken jag tänkte på igår, såg en filmrecension på tv. Av Sucker Punch. Regissören menar att den är nått sorts inlägg i den feministiska debatten, men det höll inte Göran Everdahl med om. Han tyckte det var stereotypt att tjejer som heter Sugar Babe drar på sig en korsett och slåss med drakar.
Filmen efteråt var Rabbit Hole, med Nicole Kidman som spelar en mamma som har förlorat sitt barn. Den var jättebra, tyckte Göran. Men kan man inte få visa upp en annan bild av kvinnor? Måste de vara mammor och omvårdande? Kan de inte få ha korsett och slåss med drakar?
Hela kampen har väl gått ut på att kvinnor ska få göra och vara vad de vill, och det måste ju även innefatta att få vara sexig och slåss med drakar. Jag tror att filmen är dålig, men jag ska se den. Och känna mig befriad från de ok som läggs på kvinnor. Jag tycker inte att det är Göran Everdahl som lägger på oket, jag blev bara trött.
Tjing

torsdag 7 april 2011

Det där med unga män...

I helgen var vi nere i Malmö på min kära svägerskas 40-årskalas. Jag fick sitta bredvid Olas kusin, Andreas. Vi hade himla trevligt, och efter det har jag formulerat en tanke som jag haft på känn ett tag, men inte riktigt fått till.
Jag har ju länge sagt att om jag inte hade Ola så skulle jag vilja ha en yngre man, för de är lättare att umgås med. Och nu tror jag att jag har listat ut varför. Med killar som passerat 30, och ännu värre de som är äldre, typ farbröder, så finns alltid könet med som en faktor. De ser en alltid som i första hand kvinna, och har därför vissa förväntningar på en. Yngre killar ser en som i första hand människa. Det kan ju vara för att de inte ser en som på något vis attraktiv, vad vet jag, men det är lättare när inte nån sorts bild av vad en kvinna är står i vägen för samtalet.
Jag bondade lite med Åsas grannfru också på festen. Hon sa en ganska rolig sak. Ola sa nått om att jag är feminist. Hon sa: Ja, det kan jag tänka mig. alltså på ett bra sätt.
Hon var ju jättegullig och så, så jag ville inte fråga om hur hon menade, men lite nyfiken blir man ju...
Jag hade en till reflektion också, som kom till mig imorse, men jag orkar aldrig läsa långa blogginlägg själv, så jag slutar här...
Tjing!